kamperen bij de Broeksehoeve
Contact 
tel: 06-2367 5967 - 0599-648 761 | Broek 40, 9511PT Gieterveen

Onze landerijen en de omgeving

Hunebed Centrum

hunnebedden bij de Broeksehoeve

In het brinkdorpje Borger vindt u het Hunebedcentrum, met een interessant museum. Het grootste hunebed centrum van Drenthe. Bij het hunebedcentrum liggen duizenden stenen vanuit alle windstreken. Deze stenen worden beschreven, waar ze vandaan komen. Meestal meegevoerd door de gletsjers in de ijstijd. In Drenthe vindt u nog de oer mystiek, rust en stilte, romantiek en gezelligheid.

 

Gieterveen en de Hunzevallei

Molen gieterveen bij de Broeksehoeve

Kampeerboerderij de Broekse Hoeve ligt in dit mooie dorp. Dit natuurgebied is , misschien wel één van de mooiste gebieden van Drenthe. U kunt per kano door het beekdal de Hunzevallei afvaren. Op nog geen 150 meter is er een gezellig dorpscafé AMOI, hier kan men heerlijk eten of iets nuttigen op het zonnige terras.

Ook heeft het dorp een historische korenmolen De Eendracht. Een brocant en antiekwinkeltje VROEGERE TIJDEN , en een theeschenkerij de Blauwe heks. Gieterveen heeft ook een exoties vogelpark Jagrie. Langs de Kampeerboerderij stroomt de Beek. De Beek is één van de drie wateren dat deel uitmaakt van de Hunzevallei. In de directe omgeving vindt u vele restaurants t’ Maotie, Het Ribhouse Robin Hoed. Museums en diverse attracties.Kabouterland, het Drouwenerzand een speelparadijs voor kinderen. Het Boomkroonpad, Bos meer t’ Nije Hemelriek met het waterpark en het DX Adventure park bij Gasselte. Park Tenax prehistorisch park met Dino’s in Borgesiusweg 1, 9698 XS Wedde.

de Hondserug

natuurgebied bij de Broeksehoeve

Natuurgebied de Hondsrug is een schitterend gebied om te wandelen en te fietsen of te crossen met je mountainbike.. In Speelvijver ’t Nije Hemelriek kan er worden gezwommen midden in de bossen van boswachterij Gieten .-Borger. Daar vindt u ook het Boomkroonpad met tal van routes door het bos en heidevelden.

De Hondsrug gevormd door de gletsjers in de ijstijd een langgerekte zandrug die van Emmen tot aan Groningen loopt en is daarmee een van de hoogste gedeelten van Drenthe. Gieterveen ligt aan de voet van de Hondsrug. Dit is een natuurgebied wat valt onder het Unesco werelderfgoed bescherming, Hiertussen stroomt (vaak afgekort) de Hunze of wel de Oostermoersche Vaart genoemd.

Door natuurontwikkelingen is dit natuurgebied “de Hunzevallei” teruggegeven aan de natuur. Elk jaar komen er steeds meer watervogels. Zelfs de bever voelt zich hier prima thuis!